Vodič Kranjska Gora

Aktivnosti in ugodnosti

Dostopajte do številnih ugodnosti in popustov, ki jih prejmete ob bivanju v nastanitvah Agenie v Kranjski Gori.

Smučarska šola Kekec

 

Naši gostje imate v Šoli smučanja Kekec popust na smučarske tečaje in izposojo smučarske opreme. Za pridobitev popusta pokažite vašo rezervacijo na telefonu.

Bike Kekec

 

 Bike Kekec imate popust na najem električnih koles. Za pridobitev popusta pokažite vašo rezervacijo na telefonu.

Altitude Activities

 

Pri prijavi in rezervaciji aktivnosti na spletni strani Altitude Activities lahko uporabite kodo za popust “agenija”.

Znamenitosti

SKI_KG_BG_liftsslopes01

Smučišče Kranjska Gora

Žičnice in proge so nanizane po pobočjih Vitranca vse od  Kranjske Gore do Planice v nadmorski višini od 800 m do 1215 m. Sistem 6 sedežnic in 13 vlečnic vas popelje na vašo sanjsko progo. Če se še niste odločili zanjo, le pokukajte na karto smučarskih prog in odkrijte krasne terene tudi v  Mojstrani  in v  Ratečah.

Jezero Jasna

Kopalce in ostale obiskovalce pri jezeru Jasna pričakujejo pomoli in 6 metrov visoka razgledna ploščad. Ob jezeru se lahko ohladite tudi z osvežilno pijačo ali sladoledom ter uživate v razgledu na čudovite Julijske Alpe v ozadju. Ob prelepih večerih pa lahko prisluhnete glasbenim nastopom s prečudovito naravno kuliso Razorja in Prisanka.

Izvir Zelenci

Zelenci so talni izvir Save Dolinke, v občini Kranjska Gora. Tu voda privre na dan iz do 2 metra globokega jezera zelene barve. Zaradi te izrazito zelene barve je izvir tudi dobil svoje ime. Zelenci so naravni rezervat in dom mnogim ogroženim živalskim in rastlinskim vrstam.

Prelaz Vršič

Gorski preval Vršič je z 1611 m najvišji cestni prelaz v Vzhodnih Julijskih Alpah. Visokogorska cesta od Kranjske Gore prek Vršiča do Loga v Trenti ima 50 serpentin. Ob poti si oglejte Rusko kapelico, naravno okno v steni Prisanka in Ajdovsko deklico. 

Avtor: Miran Hojnik – Planica

Planica

Planica je ledeniška dolina. Razteza se od naselja Rateče pa do planinske postojanke, Doma v Tamarju, od tam naprej pa se dolina nadaljuje pod imenom Tamar. Dolina je najbolj poznana po smučarskih skakalnicah. V Planici je tudi največja letalnica na svetu, ki je že tradicionalno vsako leto na vrsti kot zadnja. 

Podpora strankam

logo-agenia-256

+386 31 502 181

Vsak delovnik med:
8:00 in 16:00