Vodič Bled

Aktivnosti in ugodnosti

Dostopajte do številnih ugodnosti in popustov, ki jih prejmete ob bivanju v nastanitvah Agenie na Bledu.

Kartica Julijskih Alp

Poletno kartico Julijskih Alp ugodnosti lahko izdamo vsem našim gostom, ki bivajo pri nas na Bledu vsaj 3 noči med 1. junijem in 30. septembrom. Več informacij u poletnih ugodnostih, ki vam jih prinaša Julijska kartica, si lahko preberete TUKAJ.

Zimsko kartico Julijsko Alp ugodnosti lahko izdamo vsem našim gostom, ki bivajo pri nas na Bledu vsaj 3 noči med 15. decembrom in 3. marcem. Več informacij o zimskih ugodnostih, kot so Bled Ski Bus, si lahko preberete TUKAJ.

Zajtrk

Na Bledu sodelujemo z Bled Breakfast, ki za vas vsak dan dostavlja zajtrke pripravljene iz lokalno pridelane hrane. Več podrobnosti ter možnost naročila na spletni strani BledBreakfast.com.

Restavracija Špica

Vsi naši gostje v blejskih apartmajih ste vljudno vabljeni v Restavracijo Špica tik ob jezeru. Na vse obroke vam priznamo -10% popusta. Ob prihodu obvezno povejte, da ste naši gostje, drugače vam popusta žal ne bomo mogli upoštevati. Za popust pokažite rezervacijo na telefonu.

Altitude Activities

 

Pri prijavi in rezervaciji aktivnosti na spletni strani Altitude Activities lahko uporabite kodo za popust “agenija”.

VIP Shuttle

Za vaše popotovanje po Bledu in v Sloveniji, lahko najamete prevozne storitve VIP SHUTTLE, na telefonski številki +386 30 379 203. Več informacij na njihovi spletni strani TUKAJ. 

Znamenitosti

Blejsko jezero

Nekoč je bila na njegovem mestu tektonska kotanja, ki jo je skozi leta izklesal bohinjski ledenik. Na poti ga je ovirala ogromna skala, katero je tako vztrajno brusil, da je od nje ostal samo še današnji otok. Led se je stopil, kotlino je zalila voda in nastalo je Blejsko jezero, ki s svojo globino, ponekod tudi do 30 metrov, navdušuje potapljače. 

Blejsko otok

Sedanji baročni videz je cerkev dobila sredi 17. stoletja, na otoku pa so postavili tudi kapelico Matere božje, da bi ljudi spodbudili k molitvi. Takrat je bilo zgrajeno tudi znamenito stopnišče, ki ga sestavlja 99 kamnitih stopnic. Še danes velja stari običaj, da mora ženin nevesto nesti po vseh 99 stopnicah, če se par želi poročiti v cerkvici na otoku.

Blejski grad

Zgodba o gradu sega v daljno leto 1004, ko je nemški cesar Henrik II. podaril blejsko posest briksenškemu škofu Albuinu. Takrat je na mestu današnjega gradu stal samo romanski stolp, ki ga je varovalo obzidje. Prvi grad so škofje zgradili okoli leta 1011, njegova prvotna naloga pa je bila obrambne narave.

Soteska Vintgar

V neposredni bližini Gorij, približno 4 kilometre severozahodno od Bleda, leži soteska, ki jo je izdolbla reka Radovna. Čez sotesko je po lesenih mostovih in Žumrovih galerijah speljana učna pešpot, ki se zaključi z mogočnim 13 metrov visokim rečnim slapom Šum, ki je eden izmed treh rečnih slapov v Sloveniji.

Druge uporabne povezave

Podpora strankam

logo-agenia-256

+386 31 502 181

Vsak delovnik med:
8:00 in 16:00