Kranjska Gora

Smučarska šola Kekec

Naši gostje imate v Šoli smučanja Kekec popust na smučarske tečaje in izposojo smučarske opreme. Za pridobitev popusta pokažite vašo rezervacijo na telefonu.

 

Bike Kekec

 Bike Kekec imate popust na najem električnih koles. Za pridobitev popusta pokažite vašo rezervacijo na telefonu.

 

Altitude Activities

Pri prijavi in rezervaciji aktivnosti na spletni strani Altitude Activities lahko uporabite kodo za popust “agenija”.

 

Kolesa Nomago

V Kranjski Gori si lahko izposodite kolesa Nomago. Več na strani Nomago.

Smučišče Kranjska Gora

Žičnice in proge so nanizane po pobočjih Vitranca vse od  Kranjske Gore do Planice v nadmorski višini od 800 m do 1215 m. Sistem 6 sedežnic in 13 vlečnic vas popelje na vašo sanjsko progo. Če se še niste odločili zanjo, le pokukajte na karto smučarskih prog in odkrijte krasne terene tudi v  Mojstrani  in v  Ratečah.

Ena največjih prednosti kranjskogorskih smučišč pa je, da je med vašim hotelom in smučišči le Snežna plaža!

In seveda to, da se tudi kot  popoln začetnik lahko postavite na noge s pomočjo izvrstnih smučarskih šol in smučarskih učiteljev.

SKI_KG_BG_liftsslopes01

Jezero Jasna

Kopalce in ostale obiskovalce pri jezeru Jasna pričakujejo pomoli in 6 metrov visoka razgledna ploščad. Ob jezeru se lahko ohladite tudi z osvežilno pijačo ali sladoledom ter uživate v razgledu na čudovite Julijske Alpe v ozadju. Ob prelepih večerih pa lahko prisluhnete glasbenim nastopom s prečudovito naravno kuliso Razorja in Prisanka.

Okoli Jasne se lahko sprehodite po urejenih poteh, privoščite pa si lahko tudi ribarjenje, saj je Jasna znan ribolovni revir. Seveda je dovoljeno le muharjenje.

Izvir Zelenci

Zelenci so talni izvir Save Dolinke, v občini Kranjska Gora. Tu voda privre na dan iz do 2 metra globokega jezera zelene barve. Zaradi te izrazito zelene barve je izvir tudi dobil svoje ime. Zelenci so naravni rezervat in dom mnogim ogroženim živalskim in rastlinskim vrstam.

Porozna jezerska kreda, ki je na dnu, neprestano prepušča talno vodo v obliki »vulkančkov«, kar je edinstven primer v Sloveniji. Jezerska voda ima stalno temperaturo okrog 5-6 °C. Voda iz jezera preide v strugo, ki se na vzhodu razlije v kilometer dolgo in 200 m široko, plitko močvirje Blata. Rečna struga Save Dolinke nastane pri kraju Podkoren, ob pobočju gore Vitranc.

Prelaz Vršič

Gorski preval Vršič je z 1611 m najvišji cestni prelaz v Vzhodnih Julijskih Alpah. Visokogorska cesta od Kranjske Gore prek Vršičado Loga v Trenti ima 50 serpentin, 24 na kranjskogorski strani in 26 na trentarski strani.

Ob poti si oglejte Rusko kapelico, naravno okno v steni Prisanka in Ajdovsko deklico. Na vrhu se lahko odpočijete in okrepčate v planinskih kočah.

Cesto preko prevala so zgradili med 1. svetovno vojno vojni ujetniki, predvsem Rusi. Na njihove žrtve spominja Ruska kapelica. Prelaz je lahko del leta zaprt zaradi snega.

Planica

Planica (tudi dolina pod Poncami) je ledeniška dolina v severozahodnem delu Julijskih Alp. Razteza se od naselja Rateče pa do planinske postojanke, Doma v Tamarju, od tam naprej pa se dolina nadaljuje pod imenom Tamar. 

Dolina je najbolj poznana po smučarskih skakalnicah. V Planici je tudi največja letalnica na svetu, ki je že tradicionalno vsako leto na vrsti kot zadnja. Prva tekmovanja v smučarskih skokih oz. poletih so tu potekala že v tridesetih letih prejšnjega stoletja.

Avtor: Miran Hojnik – Planica